Travnicki pogledi

Dobrodošli na moj blog. Svaki Vaš komentar je meni podsticaj za novi post !

25.03.2009.

Hodžin parking

U ovome našem gradu koji to više nije ni po čemu, jer svakojake sekte, asocijacije, grupe uzimaju sebi za pravo postavljati tezge, parkirati svoje registrirane i neregistrirane automobile gdje im je volja, i to uz odobrenje općinskih vlasti; primjer prvi i najdrastičniji;  hodža Haris Porča ima privilegiju da na sred trotoara ispred Hadži Alibegove džamije ispred kamena mejtaša na kojem se odlaže mrtvac prije klanjanja đenaze, ima čak i markirano mjesto za svoj automobil, iako je na trotoarima zabranjeno parkiranje automobila, ali hodža je hodža !!!  Za svaki znak je potrebna općinska odluka, pa se pitamo po kojoj odluci je hodža dobio markaciju parkinga ????
  Krenimo dalje čaršijom u ulici Fatmić svoja privatna vozila parkiraju policajci dok su na dužnosti, zatim također u ulici Lukačkoj se nemože proći od policijskih auta što privatnih što službenih, fotografije će uskoro biti poslane nadležnim koji se također bahato ponašaju.
 Kod kina su uzalud postavljeni cik-cak ivičnjaci, jer je izvođač načinio sebi prilaz i tako opet od građana oduzeo njihovo pravo na šetnju trotoarima.
 Sezona frižidera dolazi, pa će sada i frižideri na ulice i trotoare, a posebno su se u zadnje vrijeme pojavili neki novi reklamni panoi u koji svako dijete može glavom udariti i razbiti ju.
Vlasti se ne mogu pravdati da je to neko napravio bez njihova znanja ili ....

  O navedenim neredima ćemo izvijestiti nadležne inspekcije, načelnika, policiju, jer smo sve fotozabilježili.

Dopuna:
Markacija okupiranog parking placa je obrisana, ali ne i okupacija istoga.
Hodža i dalje parkira na istome mjestu na trotoaru ispred đamije ili ispred kina.
Policija hodžu i dalje ne kažnjava.

Druga dopuna
Sada je hodža dobio dozvolu i legalizirao svoj uzurpirani parking na trotoaru, ispred česme, ispred mejtaša, i ispred vaših očiju Travničani !!!
Eto i ja sam mu ovim postom pomogao ???

Treča dopuna
Novo je da je hodži koji stvara nered inicijativom savjesnog građanina ponovno izbrisana markacija parkinga ispred džamije na trotoaru i istom zabranjeno parkiranje na pomenutom mjestu. Sva ova procedura se mogla skratiti i sklonuti hodžu koji nered pravi na dunjaluku.

Četvrta dopuna
Za hodžu nema zakona. Hodža i dalje parkira auto na istom mjestu iako je zabranjeno, ali što je zabranjeno običnim građanima, nije i hodžama.

Prilog nova fotografija